Marka Yönetiminde Sürdürülebilirlik

isilay-reis-02.jpg

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü bünyesinde bulunan İAÜ PR Atölye’nin geleneksel olarak düzenlediği ‘Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Sektörle Buluşuyor’ etkinlikler dizisinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı üçüncü etkinliği 25 Aralık 2020 Cuma günü saat 12:00’de zoom üzerinden gerçekleşti. Etkinliğe Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis Yorgun, “Marka Yönetiminde Sürdürülebilirlik” başlıklı sunumuyla katıldı.

Hayat Bisiklet Sürmek Gibidir
İHBİR (İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği) Yönetim Kurulu tarihindeki ilk kadın yönetim kurulu üyesi olan Işılay Reis Yorgun, kariyer basamaklarını teker teker çıktığını ve başarıya ulaşmak için işin mutfağından gelmek gerektiğini söyledi. Yorgun, kendimize koyduğumuz hedefler doğrultusunda hareket ettikçe ve yılmadan azimle çalıştıkça, başarılı olunacağını vurgulayarak öğrencilere ilham kaynağı oldu.

Markanızın Bir Hikayesi Olmalı
Markaların sadece logo, renk, tasarım, slogandan ibaret olmadığını ifade eden Yorgun, markalaşmada mutlaka bir hikayenizin olması gerektiğini belirtti. Sektörde var olabilmenin ve devamlılığın oldukça güç ve meşakkatli bir süreç olduğuna değinen Yorgun, “hayatta kalmayı en güçlü olanlar değil, değişime ayak uyduranlar başarıyor” ifadesiyle yapılan işin öneminin ve zorluğunun bir kez daha altını çizdi.

Marka Sürdürülebilirliği Pandemi Döneminde Daha Fazla İçselleştirdik
Pandemi sürecinde sürdürülebilir bir marka imajına sahip olmanın öneminin daha iyi anlaşıldığını ifade eden Yorgun, sürdürülebilirliğin oluşması için halka güven duygusunu veren bir marka itibarının olması gerektiğini söyledi. Tüketicinin artık sadece ürünü satın aldığı kişi veya kurumu değil, aynı zamanda tüm dünyayı takip etmek ve rakipleri tanımak gibi bir fırsata sahip olduğunu dile getirdi. Burada da marka itibarını ve güven duygusunu tüketiciye geçirebilmenin önemini bir kez daha yineledi.

Etkinlik, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe ÇEVİK’in günün anlam ve önemini belirten teşekkür konuşmasıyla son buldu.

güncelleme: 12.12.2023 13:23