1 | Gıdalarda kaliteye etki eden faktörler, su aktivitesi, ph, redoks potansiyel |
2 | Gıdaların kurutarak saklanması |
3 | Gıdaların konserve yöntemi ile saklanması, F değeri, D değeri |
4 | Gıdaların soğutarak saklanması |
5 | Gıdaların dondurarak saklanması |
6 | Gıdaların dondurarak saklanması |
7 | Gıdaların tuzlanarak saklanması |
8 | Gıdaların ışınlanması,mikrodalga uygulamaları |
9 | Arasınav |
10 | Gıdaların fermentasyonu |
11 | Gıdalarda pastörizasyon ve sterilizasyon yöntemleri |
12 | Vakum pakteleme, modifiye atmosfer uygulamaları ve diğer ambalajlama muhafaza yöntemleri |
13 | Gıdaların asitlendirilmesi, alkolde saklama ve koruyucu katkı maddeleri uygulaması |
14 | Aseptik işleme |