1 | Teorik:Gıda Mikrobiyolojisi temel kavramları- tanımları
Laboratuvar: Laboratuvarda uyulması gereken kurallar |
2 | Teorik:Gıda kirleticilerinin sınıflandırılması, bulaşma kaynakları ve yolları.
Laboratuvar: Numune alma |
3 | Enterobacteriaceae familyası-I
Laboratuvar: Gram boyama: gram negatif basil |
4 | Teorik:Enterobacteriaceae familyası-II
Laboratuvar:Salmonella , Shigella, E.coli ve tipleri, Coliform bakteriler incelenmesi laboratuvarda izolasyon ve identifikasyonu |
5 | Teorik: Nonfermantatif Gram negatif basiller
Laboratuvar:Nonfermantatif Gram negatif basiller identifikasyonunda kullanılan biyokimyasal testler, katı gıdalardan ekim ve bakteri/küf ve maya sayımı |
6 | Teorik: Gram pozitif koklar.
Laboratuvar:Gram boyama: gram pozitif kok, Katalaz testi, DNA'se testi, koagulaz testi |
7 | Teorik: Bacillus cinsi,
Laboratuvar: Gıda İşletmelerinde Ortam Havasının Mikrobiyal Yükünü Belirlemek İçin Hava Örnekleme Metodları |
8 | Arasınav |
9 | Teorik:Clostridium perfringens - Cl. tyrobutyricum – Cl. botulinum incelenmesi, sülfit indirgeyen mikroorganizmaların izolasyonu ve identifikasyonu
Laboratuvar: Gram boyama: Gram pozitif basil |
10 | Teorik: Gram pozitif sporsuz basiller, Lactobacillus Spp, Listeria Spp, Mycobacterium tuberculosis
Laboratuvar: Katı ve sıvı besiyerine pasaj |
11 | Teorik: Campylobacter jejuni, Vibrio cholera, Vibrio parahaemolyticus, Aeromonas, Brucella Spp.
Laboratuvar: Sıvı gıdalardan ekim ve bakteri/küf ve maya sayımı |
12 | Teorik:Makro paraziter etkenlerin incelenmesi ve parazit hastalıkları
Ascarislerler, Trişinella vb. Mikroparaziter ve protozoon hastalıkları
Laboratuvar:Yüzeylerden mikrobiyolojik numune alma ve ekim. |
13 | Teorik: Mikotoksinler,Küfler ve mayalar
Laboratuvar: Gıda mikrobiyolojisi açısından önemli küf ve mayaların incelenmesi, laboratuvar izolasyon ve identifikasyonu |
14 | Teorik: Viral etkenler
Laboratuvar: Serolojik testler |