Ders Planı / BESLENME TARİHİ VE KÜLTÜRÜ

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 2.0
Dersin AKTS Kredisi 3.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Bölümde Seçmeli
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? S
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi ÜLKÜ DEMİRCİ
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Bu dersin amacı, beslenmenin tarihçesi hakkında öğrencilerin bilgi edinmesini sağlamak ve geçmişten günümüze kadar geçen süreçte beslenme kültürünün değişimlerini ortaya koymaktır.
Dersin İçeriği Beslenmenin tarihçesi, beslenme bilimine ait ilk bulguların saptanması, her bir çağa ait beslenme kültürleri, günümüz mutfağı ve Türk mutfağına ait genel özellikler

Haftalık Ders Konuları

1Beslenme tarihçesine giriş
2Paleolitik çağda beslenme
3Neolitik dönemde beslenme kültürü
4Geç neolitik dönemde beslenme
5İlk çağda beslenme
6Antik Çağ mutfağı
7Selçuklular öncesi dönemde beslenme kültürü
8Ara sınav
9Selçuklu döneminde beslenme
10Osmanlılar dönemi mutfak kültürü
11Cumhuriyet dönemi beslenme kültürü
12Günümüz mutfak kültürü
13Türk mutfağının genel özellikleri
14Türk mutfağının değişim nedenleri

Kaynaklar

1-Belge, M. Tarih Boyunca Yemek Kültürü, Pandora Yayıncılık