1 | Laboratuvar kuralları ve güvenliği |
2 | Laboratuvar cihaz ve cam malzemelerin tanıtımı |
3 | Laboratuvarda deney yaparken dikkat edilecek temel noktalar, tartım, cam malzeme temizliği, sterilizasyona hazırlık |
4 | Normal, molar ve yüzde çözelti hazrlanması, çözeltiden çözelti hazırlama, indikatör çözelti hazırlama |
5 | Duyusal analiz teknikleri, duyusal panel uygulama |
6 | Fiziksel analiz teknikleri, ph, su aktivitesi, sıcaklık |
7 | Mikrobiyoloji laboratuvarında dikkat edilmesi gereken noktalar, mikroskop tanıtımı |
8 | Mikrobiyolojik boyama yöntemleri |
9 | Arasınav |
10 | Sterilizasyonun önemi, otoklav ve sterilizatörün kullanımı, cam malzemeler ve diğer ekipmanların sterilizasyonu |
11 | Besiyerlerinin sınıflandırılması ve besiyeri hazırlama |
12 | Mikrobiyolojik ekim teknikleri, numune hazırlığı, numune alma, homojenizasyon |
13 | Mikrobiyolojik analiz sonucunda kolonilerin değerlendirilmesi, izolasyon ve identifikasyon |
14 | Mikroorganizmaların imha yöntemleri, mikrobiyoloji ve kimyasal analizlerde hızlı test metodları |