Sign In

 Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı

Profesyonel Aşçılık Sertifika Programımız İstanbul ve Bodrum'da eş zamanlı olarak başlayacaktır.

*  Aşçılığa ilgi duyanlar ve meslek edinmek İsteyenler, 
Kendini aşçılık alanında geliştirmek isteyenler,
Yemek yapmaktan keyif alan ve mutfakta vakit geçirmeyi sevenler,

Donanımlı Gastronomi Mutfağımızda, uygulamalı olarak gerçekleştirecek hem eğitici hem de eğlenceli Profesyonel Aşçılık Sertifika programımız TAM SİZE GÖRE!

Programın amacı;
Temel seviyedeki mutfak bilgisi olan kişiye gıdaya dair temel bilgileri uygulamalı olarak şef adaylarımıza sunmaktır. Kurs boyunca öğrencilerimiz; Uygulamalı derslerle birlikte teorik dersler de görerek yalnızca tarif öğrenmekten ziyade, Türk ve Dünya Mutfaklarından tekniklerle, gıdayı hijyen ve sağlık normlarına göre lezzetli bir şekilde işlemeyi öğreneceklerdir. Bu sayede, şef adayları, kendilerini sürekli geliştirmeye ve ilerlemeye açık olacaklardır.        
Dünya Mutfaklarının yanı sıra, her ürünün Türk Mutfağındaki kullanımı da öğrencilerimize uygulamalı olarak gösterilecektir.

ŞEF VE EĞİTMENLER:
PROF. DR. KAMİL BOSTAN
Program Koordinatörü
İstanbul Aydın Üniversitesi - Gastronomi Bölüm Başkanı                                     
https://www.youtube.com/watch?v=nQ8XnAZkH5A

PELİN DUMANLI
Eğitmen Şef ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi
www.pelindumanli.com 
1988 İstanbul doğumlu. Yeditepe Üniversitesi'nde burslu okuduğu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün ardından Bilgi Üniversitesi, Kültürel İncelemeler Bölümü'nde Yemek Kültürü ve Tarihi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.
Türkiye'de bir ilke imza atıp SAKATAT isimli kitabını Eylül 2015'te yayınlamıştır.

BATUHAN CERRAH
Eğitmen Şef 

HALİL İBRAHİM ÇETİN
Eğitmen Şef ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi

Tuğba YAVAŞÇA
Pasta Şefi ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi


Sektörden ünlü konuk ve şeflerin katılımıyla söyleşi ve uygulamalı eğitimler yapılacaktır.


Profesyonel Aşçılık Eğitim Program İçeriği:

1. Hafta:Geçmişten Günümüze Gastronomi (T)
Temel Mutfak Bilgisi (T)
2. Hafta:Mutfakta İş Sağlığı & Güvenliği (T)
Gıda Güvenliği & Hijyen (T)
3. Hafta:Temel Kesim Teknikleri (U)
Fondlar & Çorbalar (U)
4. Hafta:Temel ve Türev Soslar - I (U)
Temel ve Türev Soslar - II (U)
5. Hafta:Pişirme Teknikleri - I (U)
Pişirme Teknikleri - II (U)
6. Hafta:Temel Gıda Bilgisi (Et ve Et Ürünleri) (T)
Kırmızı Et Yemekleri - I (U)
7. Hafta:Kırmızı Et Yemekleri - II (U)
Kümes Hayvanları & Yumurtalar (U)
8. Hafta:Vejetaryen Mutfağı (T)
Sebze Yemekleri & Garnitürler (U)
9. Hafta:Temel Gıda Bilgisi (Tahıl ve Bakliyatlar) (T)
Pilavlar & Baklagil Yemekleri (U)
10. Hafta:Makarnalar & Ekşi Maya Yapımı (U)
Balık ve Kabuklu Deniz Ürünleri (T/U)
11. Hafta:Satın Alma, Maliyet Hesaplama & Cost Control (T)
Ekmek Yapımı (U)
12. hafta:Pide, Lahmacun, Pizza (U)
Dünya Mutfakları (T)
13. Hafta:Yılbaşı Menüsü (U)
Yılbaşı Tatlıları (U)
14. Hafta:Zeytinyağlı Yemekler (U)
Meze ve Salatalar (U)
15. Hafta:Temel Pastacılık - I (U)
Temel Pastacılık - II (U)
16. Hafta:Temel Gıda Bilgisi (Süt ve Süt Ürünleri) (T)
Sütlü Tatlılar (U)
17. Hafta:Şerbetli Tatlılar (U)
Hamur İşleri (U)
18. Hafta:Sushi (U)
Uygulama ve Yazılı Sınav

Profesyonel Aşçılık Eğitim Programı Paketi;

* Ders kitabı

* Reçete kitapçığı

* Bıçak seti

* Kıyafet seti

* 1 Şef ceketi

* 1 Şef pantolonu

* 1 Şef önlüğü

* 1 Kep
* 1 Çift mutfak ayakkabısı

NOT: Yukarıda yer alan malzemeler eğitim ücretine dâhildir.

İSTANBUL Eğitim Tarihi: 2 Ekim 2021
Program Günleri: 10.00 - 15.00   (Cumartesi-Pazar)

Program Saati: 180 Saat 

ÖNEMLİ NOT: Kampüse girişte, 2 veya daha fazla aşı yaptırmış olmanız gerekmektedir VEYA son 6 ay içinde Covit19 virüsüne yakalanmış ve 1 doz aşı yaptırmış olmanız gerekmektedir VEYA son 72 saat içerisinde PCR testi yaptırmış ve sonucunun negatif çıkması gerekmektedir.

 

Bodrum eğitimlerimiz Foodrum Culinary Park İşbirliği ile gerçekleştirilecektir.
Foodrum Culinary Park
www.foodrum.com

BODRUM Eğitim Tarihi-1: 2 Ekim 2021
Program Gün ve Saati      : 
Hafta Sonu


Program Saati: 180 Saat 



Program Sonunda Verilen Belgeler:
Rektörlük Onaylı Profesyonel Aşçılık Eğitim Sertifikası.

İletişim:

Yasemin KARAMAN
444 1 428 / 12412
0535 032 34 80
[email protected]r

Ödeme Seçenekleri:
* Online Ödeme : http://op.aydin.edu.tr/sem/uzapp/
* Yerleşkelerimizden Nakit ya da Kredi Kartı,
* Banka EFT ya da Havale,

 Banka Hesap Numaramız:
 T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
 YAPI KREDİ BANKASI SEFAKÖY BEŞYOL ŞUBESİ
 ŞUBE KODU: 815
 HESAP NO: 70356668
 IBAN NO: TR46 0006 7010 0000 0070 3566 68

Ödeme yaparken açıklama kısmına mutlaka ‘’ Eğitim Adı ‘’ Katılımcı Adı ‘’ TC No ‘’ yazılması gerekmektedir.

güncelleme: 20.9.2021 15:07