Sign In

 Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı

Programın amacı;

Temel seviyedeki mutfak bilgisi olan kişiye gıdaya dair temel bilgileri uygulamalı olarak şef adaylarımıza sunmaktır. Kurs boyunca öğrencilerimiz; Uygulamalı derslerle birlikte teorik dersler de görerek yalnızca tarif öğrenmekten ziyade, Türk ve Dünya Mutfaklarından tekniklerle, gıdayı hijyen ve sağlık normlarına göre lezzetli bir şekilde işlemeyi öğreneceklerdir. Bu sayede, şef adayları, kendilerini sürekli geliştirmeye ve ilerlemeye açık olacaklardır. 
Dünya Mutfaklarının yanı sıra, her ürünün Türk Mutfağındaki kullanımı da öğrencilerimize 
uygulamalı olarak gösterilecektir.

ŞEF VE EĞİTMENLER:
Prof. Dr. Kamil Bostan  - İstanbul Aydın Üniversitesi - Gastronomi Bölüm Başkanı                                           https://www.youtube.com/watch?v=nQ8XnAZkH5A

Mustafa Emrah Fandaklı-İstanbul Aydın Üniversitesi - İAÜ Öğretim Görevlisi - Mutfak Şefi
https://www.youtube.com/channel/UCkyRdH9zKEi9ydaPpTiBejA


Halil İbrahim ÇETİN -İstanbul Aydın Üniversitesi - İAÜ Öğretim Görevlisi - Mutfak Şefi

Emre Altay ERGUVAN -İstanbul Aydın Üniversitesi - İAÜ Öğretim Görevlisi - Mutfak Şefi
https://www.youtube.com/channel/UCkyRdH9zKEi9ydaPpTiBejA

M. Emrah FANDAKLI -İstanbul Aydın Üniversitesi - İAÜ Öğretim Görevlisi - Mutfak Şefi
http://www.lefandakli.com/

  • Sektörden ünlü konuk ve şeflerin katılımıyla söyleşi ve uygulamalı eğitimler yapılacaktır.


Profesyonel Aşçılık Eğitim Program İçeriği;
1. Hafta: Dünya Mutfak Tarihi(T)
                 Mutfak'ta İş Sağlığı & Güvenliği(T)
2. Hafta: Temel Kesim Teknikleri(T)
                Fondlar & Çorbaların Sınıflandırılması(T)
3. Hafta:  Kırmızı Et Ürünlerine Giriş(T)
                  Dünya Mutfakları Et Yemekleri(U)
4. Hafta:  Beslenmenin Temel İlkeleri-I(T)
                 Türk Mutfağı'nda Köfteler(U)
5. Hafta:  Küçükbaş Hayvanlar(T)
                  Sakatatlar(T)
6. Hafta:   Beslenmenin Temel İlkeleri-II(T)
                   Pirinç Çeşitleri & Pişirme Teknikleri(U)
7. Hafta:   Kümes Hayvanları ve Kanatlılar(T)
                   Dünya Mutfağı Kanatlılar(U)
8. Hafta:   Balıklar ve Deniz Ürünleri(T)
                   Türk Mutfağı Balık Yemekleri(U)
9. Hafta:   Soğuk Mutfak Giriş(T)
                  Başlangıç Tabakları(U)
10. Hafta: Dünden Bugüne Türk Mutfağı(T)
                   Türk Mutfağı Zeytinyağlılar(U)
11. Hafta: Kahvaltı & Bruch(T)
                   Sandwich Hazırlığı(U)
12. hafta:  Satın Alma, Mal Kabul & Saklama Koşulları (T)
                   Türk Mutfağı Sütlü Tatlılar
13. Hafta:  Davet Hazırlığı ve Sunum(T)
                    Kütük Pasta & Ginger Cookie Yapımı(U)
14. Hafta:  Servis Ve Sunum Teknikleri(T)
                    Türk Mutfağı Hamur Tatlıları
15. Hafta:  Maliyet Hesaplama&Cost Control(T)
                    Ekşi Maya Yapımı(U)
16. Hafta:  Makarnalar(U)
                    Dünya Mutfağı Hamur İşleri(U)
17. Hafta:  Pastacılığa Giriş(T)
                    Pasta Yapımı (U)
18. Hafta:  Uygulama Sınavı-I Genel
                    Yazılı Sınav

Profesyonel Aşçılık Eğitim Programı Paketi;

  • * Ders kitabı
  • * Reçete kitapçığı
  • * Bıçak seti
  • * Kıyafet seti
    • * 1 Şef ceketi
    • * 1 Şef pantolonu
    • * 1 Şef önlüğü
    • * 1 Kep
    • * 1 çift mutfak ayakkabısı

 NOT: Yukarıda yer alan malzemeler eğitim ücretine dahildir.

PROGRAM GÜNLERİ:

Günleri: Cumartesi- Pazar
Saatleri: 09.30 - 14.30

PROGRAM SAATİ      : 
180 Saat 

PROGRAM TARİHİ    : 
13 Ekim 2018

EĞİTİMİN ÜCRETİ:   12.000 TL

Erken Kayıt İndirimi;
12 Ekim (%40): 7.200 TL 

Ücretlerimize KDV Dahildir.

Program Sonunda Verilen Belgeler:
Rektörlük Onaylı Profesyonel Aşçılık Eğitim 
Sertifikası.

İletişim:

Şerife ÇOBAN
444 1 428 – 64004
Gsm: 0535 032 34 86
serifecoban@aydin.edu.tr

Ödeme Seçenekleri:
* Online Ödeme : http://op.aydin.edu.tr/sem/uzapp/

* Yerleşkelerimizden Nakit yada Kredi Kartı,
* Banka EFT yada Havale,

   Banka Hesap Numaramız:
   
T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
   YAPI KREDİ BANKASI SEFAKÖY BEŞYOL ŞUBESİ
   ŞUBE KODU:815
   HESAP NO:70356668
   IBAN NO:TR46 0006 7010 0000 0070 3566 68

güncelleme: 10.10.2018 18:54