Sign In

 Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı

Profesyonel Aşçılık Sertifika Programımız İstanbul ve Bodrum'da eş zamanlı olarak başlayacaktır.

*  Aşçılığa ilgi duyanlar ve meslek edinmek İsteyenler, 
Kendini aşçılık alanında geliştirmek isteyenler,
Yemek yapmaktan keyif alan ve mutfakta vakit geçirmeyi sevenler,

Donanımlı Gastronomi Mutfağımızda, uygulamalı olarak gerçekleştirecek hem eğitici hem de eğlenceli Profesyonel Aşçılık Sertifika programımız TAM SİZE GÖRE!

Programın amacı;
Temel seviyedeki mutfak bilgisi olan kişiye gıdaya dair temel bilgileri uygulamalı olarak şef adaylarımıza sunmaktır. Kurs boyunca öğrencilerimiz; Uygulamalı derslerle birlikte teorik dersler de görerek yalnızca tarif öğrenmekten ziyade, Türk ve Dünya Mutfaklarından tekniklerle, gıdayı hijyen ve sağlık normlarına göre lezzetli bir şekilde işlemeyi öğreneceklerdir. Bu sayede, şef adayları, kendilerini sürekli geliştirmeye ve ilerlemeye açık olacaklardır.        
Dünya Mutfaklarının yanı sıra, her ürünün Türk Mutfağındaki kullanımı da öğrencilerimize uygulamalı olarak gösterilecektir.

ŞEF VE EĞİTMENLER:

PROF. DR. KAMİL BOSTAN
Program Koordinatörü
İstanbul Aydın Üniversitesi - Gastronomi Bölüm Başkanı                                     
https://www.youtube.com/watch?v=nQ8XnAZkH5A

PELİN DUMANLI
Eğitmen Şef ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi
www.pelindumanli.com 
1988 İstanbul doğumlu. Yeditepe Üniversitesi'nde burslu okuduğu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün ardından Bilgi Üniversitesi, Kültürel İncelemeler Bölümü'nde Yemek Kültürü ve Tarihi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.
Türkiye'de bir ilke imza atıp SAKATAT isimli kitabını Eylül 2015'te yayınlamıştır.

TUĞBA YAVAŞÇA
Eğitmen Şef ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi

HALİL İBRAHİM ÇETİN
Eğitmen Şef ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi

SEFA SABIRLI
Eğitmen Şef ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi

Sektörden ünlü konuk ve şeflerin katılımıyla söyleşi ve uygulamalı eğitimler yapılacaktır.


Profesyonel Aşçılık Eğitim Program İçeriği; ​


1. Hafta: Dünya Mutfak Tarihi (T)
Mutfakta İş Sağlığı & Güvenliği (T)
2. Hafta: Temel Kesim Teknikleri (T)
Fondlar & Çorbaların Sınıflandırılması (T)
3. Hafta: Kırmızı Et Ürünlerine Giriş (T)
Dünya Mutfakları Et Yemekleri (U)
4. Hafta: Beslenmenin Temel İlkeleri-I (T)
Türk Mutfağında Köfteler (U)
5. Hafta: Küçükbaş Hayvanlar (T)
Sakatatlar (T)
6. Hafta: Beslenmenin Temel İlkeleri-II (T)
Pirinç Çeşitleri & Pişirme Teknikleri (U)
7. Hafta: Kümes Hayvanları ve Kanatlılar (T)
Dünya Mutfağı Kanatlılar (U)
8. Hafta: Balıklar ve Deniz Ürünleri (T)
Türk Mutfağı Balık Yemekleri (U)
9. Hafta: Soğuk Mutfak Giriş (T)
Başlangıç Tabakları (U)
10. Hafta: Dünden Bugüne Türk Mutfağı (T)
Türk Mutfağı Zeytinyağlılar (U)
11. Hafta: Kahvaltı & Bruch (T)
Sandwich Hazırlığı (U)
12. hafta: Satın Alma, Mal Kabul & Saklama Koşulları (T)
Türk Mutfağı Sütlü Tatlılar
13. Hafta: Davet Hazırlığı ve Sunum (T)
Kütük Pasta & Ginger Cookie Yapımı (U)
14. Hafta: Servis Ve Sunum Teknikleri (T)
Türk Mutfağı Hamur Tatlıları
15. Hafta: Maliyet Hesaplama & Cost Control (T)
Ekşi Maya Yapımı (U)
16. Hafta: Makarnalar (U)
Dünya Mutfağı Hamur İşleri (U)
17. Hafta: Pastacılığa Giriş (T)
Pasta Yapımı (U)
18. Hafta: Uygulama Sınavı-I Genel
Yazılı Sınav

 

Profesyonel Aşçılık Eğitim Programı Paketi;

* Ders kitabı

* Reçete kitapçığı

* Bıçak seti

* Kıyafet seti

* 1 Şef ceketi

* 1 Şef pantolonu

* 1 Şef önlüğü

* 1 Kep
* 1 Çift mutfak ayakkabısı

NOT: Yukarıda yer alan malzemeler eğitim ücretine dâhildir.

İSTANBUL Eğitim Tarihi: 12 Ekim 2019 
Program Günleri: 09.30 - 14.30   ( Cumartesi – Pazar )

Program Saati: 180 Saat 

 

Bodrum eğitimlerimiz Foodrom Culinary Park İşbirliği ile gerçekleştirilecektir.
Foodrum Culinary Park
www.foodrum.com

BODRUM Eğitim Tarihi: 26 Ekim 2019
Program Günleri: 
10.00 - 14.00   ( Cumartesi – Pazar )

Program Saati: 180 Saat 

Eğitimin Ücreti:   15.000 TL

16.09.2019 Tarihine kadar olan kayıtlarda %20 indirimli ücreti: 12.000 TL
Ücretlerimize KDV Dahildir.

Program Sonunda Verilen Belgeler:
Rektörlük Onaylı Profesyonel Aşçılık Eğitim Sertifikası.

İletişim:

Yasemin KARAMAN
yaseminkaraman@aydin.edu.tr
444 1 428 – 12412
0535 032 34 80


Ödeme Seçenekleri:
* Online Ödeme : http://op.aydin.edu.tr/sem/uzapp/
* Yerleşkelerimizden Nakit ya da Kredi Kartı,
* Banka EFT ya da Havale,

 Banka Hesap Numaramız:
 T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
 YAPI KREDİ BANKASI SEFAKÖY BEŞYOL ŞUBESİ
 ŞUBE KODU: 815
 HESAP NO: 70356668
 IBAN NO: TR46 0006 7010 0000 0070 3566 68

Ödeme yaparken açıklama kısmına mutlaka ‘’ Eğitim Adı ‘’ Katılımcı Adı ‘’ TC No ‘’ yazılması gerekmektedir.

 

güncelleme: 10.9.2019 18:34