Sign In

 Barista Eğitim Programı

Programın Amacı:
Bu eğitimle kahve kültürü, tarihinden başlayıp değişik yöntemlerle üretilen kahveleri deneyimleyip her birinin sonuçlarını öğrenerek kahve çekirdekleri ve kavurmadan espresso bazlı uygulamalara, makine kullanımına, dükkân operasyonundan Türk kahvesine kadar barista mesleğine dair her detayı öğrenebilirsiniz.

Programa Katılım Koşulları:
Barista eğitimi, kahve sektöründe çalışan veya bu sektörde kariyer yapmayı hedefleyen kişiler için tasarlandı.

Program İçeriği:
Kahve kültürü , tarihi , tüketimi, içilme alışkanlıkları
Popüler kahve türleri etkisi ve yetiştirilmesi
Kahve meyvesinin yetiştirilmesi ve oluşumu
Kahve yetiştirilen kıtalar ve ülkeler
Kahve meyvesinin toplama yöntemleri (Hasat yöntemleri)
Islak ve kuru kahve işleme yöntemi
Yeşil kahve seçilmesi ve kusurları
Kahve kavurma yöntemleri
Kahve paketleme yöntemleri
Tadım yöntemi (cupping)
Kahve öğütme, dozajlama, tamping sanatları
Temel süt işleme teknikleri
Ürün yapımı
Makine kullanım ve bakımları
Barista çalışma alanı temel hijyen kuralları
Temizlik bakım ve sorun giderme
Eğitim sonrası değerlendirme
Eğitim sonunda uygulama ile yazılı sınavdan başarılı olanlara rektörlük onaylı ve akademi tarafından sertifika verilecektir.

Eğitmen:
Naim KOCA (BARİSTA AKADEMİ)

Eğitim Tarihi: Planlanıyor.

Eğitimin Süresi: 20 Saat (Yüz Yüze)

KONTENJAN SINIRI VARDIR.

Program Detayları için;

444 1 428 / 12404

0532 334 53 79
[email protected]


Ödeme Seçenekleri:

* Online Ödeme : http://op.aydin.edu.tr/sem/uzapp/

* Yerleşkelerimizden Nakit yada Kredi Kartı,
* Banka EFT yada Havale

Banka Hesap Numaramız:
 T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
 YAPI KREDİ BANKASI SEFAKÖY BEŞYOL ŞUBESİ
 ŞUBE KODU: 815
 HESAP NO: 70356668
 IBAN NO: TR46 0006 7010 0000 0070 3566 68

güncelleme: 23.8.2022 16:27