Genel Bilgiler

​​​​​


Sevgili Öğrencilerimiz ve Aday Öğrencilerimiz,

 

Dünyada insanların kamusal hizmetlere ilişkin olarak, yerel ihtiyaçlarının karşılanmasında YEREL YÖNETİMLER'in rolü ve etkinliği giderek artmaktadır. Bu durum özellikle tarihten gelen özelliklerimizle, ülkemizde YEREL YÖNETİMLER'in rolü dahada öne çıkmaktadır. 


YEREL YÖNETİMLER, aşağıdaki kurumlardan oluşmaktadır;

·         Büyükşehir Belediyeleri

·         Belediyeler

·         İl Özel İdareleri

·         Merkezi Yönetimin Yerel Hizmet Birimleri

·         Muhtarlıklar

·         Yerel Hizmetlerde görevlendirilmiş Özel Şirketler

·         Bölgesel Kalkınma Ajansları

·         Avrupa Birliği Yerel Ofisleri

·         Birleşmiş Milletler Geliştirme Proje Birimleri

·         İlgili Sivil Toplum Kuruluşları

Ülkemizde, yukarıdaki kurumların hizmetlerine ilişkin son yıllarda gerçekleştirilen yasal düzenlemeler ile, yerel yönetimlerin hizmet alanı ve sorumluluğu yüksek bir hızla artmakta, bu alanlarda mesleki eğitim görmüş yüksek nitelikli personel ihtiyacı da aynı oranda artmaktadır. 


YEREL YÖNETİMLER Programımızın Misyonu (Öz görev), başta yukarıdaki Yerel Yönetim Kurumları olmak üzere tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarının ihtiyacı olan nitelikli işgören gereksinimini karşılayabilecek mezun adayları yetiştirmektir.


Mezunlarımıza "Yerel Yönetim Meslek Elemanı" unvanı verilmektedir. Bu unvanı kazanmış kişiler, Yerel Yönetimlerde çeşitli birimlerde Şeflik, Müdürlük, Daire Başkanlık, Genel Müdürlük  gibi alt, orta ve üst kademe yöneticileri olabilmektedirler.


Yerel Yönetimler Programımızda, II.Yarıyıldan başlamak üzere (3x14 haftada), haftada bir gün Yerinde Uygulama ve yaz dönemi 30 gün Staj çalışmaları uygulanmakta ve bu uygulama ile iş yaşamına yönelik önemli tecrübeler edindirilmektedir. Yerinde Uygulama ve Yaz Stajı yapan öğrencilerimiz bu kurumlardan iş teklifleri de almaktadırlar.


Ayrıca, Programda yer alan "Girişimcilik" dersini başarı ile tamamladıklarında KOSGEP tarafından düzenlenmiş "Girişimcilik Sertifikası"nı da elde edebilmektedirler. 


Üniversitemizde uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) kurslarına ücretsiz katılabilmekte ve DGS sonuçlarıyla aşağıdaki lisans programlarından; 

    • Kamu Yönetimi, 
    • Siyaset Bilimi, 
    • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, 
    • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, 
    • Uluslararası İlişkiler, 
    • Yerel Yönetimler

birine kayıt yaptırabilmektelerdir:


Programımızla ilgili bilgileri; sevgili öğrencilerimiz, öğrenci adaylarımız ve kıymetli aileleriyle, başarı dileklerimle paylaşıyorum. Sevgi ve saygılarımla,

 


Dr.Öğr.Üyesi Esin BENHÜR AKTÜRK



güncelleme: 5.2.2021 13:12