Yazılım Telif Hakkı ve Lisans Politikası

  1. Üniversitenin-mülkiyetindeki bilgisayarlarda, hizmet sağlayıcılarda, ya da ağlarında sadece yasal olarak bulundurulma hakkı olan yazılım ürünleri kullanılabilir.

  2. Üniversite tesislerinde kullanılan yazılım çeşidi satıcılarla yapılan lisans anlaşmaları çerçevesinde sağlanmıştır.

  3. Açıkça diğer türlü ifade edilmediği müddetçe, kullanıcı bütün sistemlerindeki bütün yazılımların telif haklarınca korunduğunu varsaymalıdır.Cyber-security-624x431.jpg

  4. Telif hakkı ve patent yasaları yazarların, kaşiflerin ve geliştiricilerin fikri haklarını korumaktadır.  Yazılım lisans anlaşmaları telif hakkı ve patent yasalarına uyumu arttırmayı sağlamaya hizmet ederler.

  5. Telif hakkı ve patentlerle (örneğin bilgisayar yazılımı, yayınlar, teknoloji) ilgili kanunların hem şekline ve hem de ruhuna tamamen uymak ve böylelikle de fikri hakları onore etmek Üniversite’nin politikasıdır.

  6. Özel olarak kopyalanabilir yazılım işaretli bölgelerde muhafaza edilmesi dışında, Üniversite tesislerinde kullanımda olan yazılım herhangi bir depolama ortamına kopyalanamaz, ya da diğer türlü ortadan kaldırılamaz.  Sahip olduklarının yedeklenmesi ve tekrar işler hale gelmesi amaçları dışında, kullanıcılar lisanslı yazılımın kopyalarını alamazlar.

  7. Kullanıcılar Üniversite mülkiyetindeki yazılımları, eğer varsa, Otoritenin beyan ettiği kurallara göre kullanmayı kabul etmelidirler

  8. ​Üniversite’de geliştirilen herhangi bir yazılım ürünü bir şekilde Üniversite ile tanımlı olmalı ve yazılım geliştirilmesi ve dokümantasyonu ile ilgili bütün tarafların hakları ve sorumlulukları açıklığa kavuşturulmalıdır.

güncelleme: 3.1.2018 18:31