Jeopolitik Güç Mücadelesinde Ukrayna ve Türkiye'ye Yansımaları

WhatsApp Image 2021-04-26 at 10.58.36.jpeg

İstanbul Aydın Üniversitesi Ulusal Güvenlik ve Strateji Uygulama ve Araştırma Merkezi (USAM) tarafından, 27 Nisan 2021 tarihinde "Jeopolitik Güç Mücadelesinde Ukrayna ve Türkiye'ye Yansımaları"  başlıklı webinar gerçekleştirilmiştir. İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Doç. Dr. Mustafa Aydın'ın açılış konuşması ile başlayan webinarın moderatörlüğünü USAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Naim Babüroğlu gerçekleştirmiştir. Değerli analiz ve katkıları ile webinarın konukları, Emekli Büyükelçi Sayın Uluç Özülker ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın olmuştur.

Sayın Dr. Naim Babüroğlu, webinarın temel amacını Türkiye, ABD ve Rusya ilişkilerini Ukrayna Krizi bağlamında analiz etmek ve bahsi geçen devletlerin konu özelinde dış politikalarının geleceğine dair projeksiyon çizmek olarak belirtmiştir.

Sayın Doç. Dr. Mustafa Aydın açılış konuşmasında, Ukrayna Krizinde küresel güçlerin mücadele içerisinde olduğu bölge olarak Avrasya'nın jeopolitik önemini vurgulamıştır.  Değerli katkılarıyla Emekli Büyükelçi Sayın Uluç Özülker, ABD'nin ve Rusya'nın bölgedeki temel politikalarını Türkiye'nin kaybedilmesine sebep olmayacak şekilde belirlediklerini ifade etmiştir. Sayın Prof. Dr. Mustafa Aydın, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin tanıdığı haklar ile birlikte Karadeniz güvenliği bağlamında Türkiye'nin bölgede önemli ve etkin aktör rolünü sürdürdüğüne dikkat çekmiştir.

"Jeopolitik Güç Mücadelesinde Ukrayna ve Türkiye'ye Yansımaları" başlıklı webinar, Sayın Aydın, Sayın Babüroğlu, Sayın Özülker ve Sayın Aydın'ın analizlerinin ardından sorular ve cevaplar bölümü ile başarıyla tamamlanmıştır.

güncelleme: 16.6.2021 15:09