Sign In

 Yemek Fotoğrafçılığı Eğitimi Programı

Programın Amacı:
Yemek Fotoğrafçılığı eğitimi programına katılan kişiler temel fotoğrafçılık bilgisi ve
yemek fotoğrafçılığı ile ilgili konularda bilgi ve deneyim kazanmış olacaktır. 

Kimler İçin:
Temel Düzeyde fotoğrafçılık bilgisi olanlar.

Program İçeriği:
1.Gün
Fotoğraf Makineleri ile İlgili Temel Bilgiler
Giriş
Yemek Fotoğrafçılığı Nedir?
Yemek Fotoğrafçılığında Nasıl Fark Yaratılır?
DSLR Dijital Fotoğraf Makineleri
DSLR Görünümlü Dijital Kompakt Fotoğraf Makineleri
Aynasız (Mirrorless) DSLR Dijital Fotoğraf Makineleri
Dijital Kompakt Fotoğraf Makineleri
Dijital Fotoğraf Makinesinin Pratik Kullanımı
ISO/ASA Ayarı Neye Göre Yapılır?
Yemek Fotoğrafçılığında Makina Seçimi
Yemek Fotoğrafçılığında Objektif Seçimi
White Balance Nasıl Ayarlanır?
Color Space'i Hangi Moda Ayarlanmalıdır?
Çekimi Formatı Neye Göre Seçilir?
TIFF formatı Hangi Çekimlerde Kullanılır?
JPEG formatı Hangi Çekimlerde Kullanılır?
RAW formatı Hangi Çekimlerde Kullanılır?
Hafıza Kartları

 2.Gün
Yemek Fotoğrafçılığında Doğal Işık Kullanımı ?
Doğal Işık seçimi?
Doğal Işıkta WB Ayarı Kullanımı
Gün Işığında Yemek Fotoğrafı Çekimi
Tungsten ( sarı ) Işıkta Fotoğraf Çekimi
Doğal Işıkta Yanısıtıcı Kullanarak Fark Yaratmak
Örnek Fotoğraflarla Konuyu Desteklemek

3.Gün
Yemek fotoğrafçılığında Kullanılacak Stüdyo Ekipmanları Nelerdir?
Stüdyo Işıkları ( Paraflashlar )
Sinema Işıkları
Işık Ekipmanlarının Kullanımı
Soft Boxlar ve Şemsiyelerin Yemek Fotoğrafçılığında Kullanımı
Yansitici Çeşitleri ve Yemek Fotoğtrafçılığında Kullanım Amaçları
Sinema Işıklarının ( sabit ışık ) Yemek Fotoğrafçılığında Kullanımı

4.Gün
Genel Tekrar
Uygulama 

5 . Gün
Yemek Fotoğrafçılığında Kompozisyon
Yemek Fotoğrafçılığında Bakış Açısı Seçimi
Çekime Hazırlık
Cep Telefonu ile Doğal Işıkta Pratik Yemek Fotoğrafı Çekimleri
Yemek Fotoğrafçılığında Renkler ve Renklerin Kullanımı
Set Hazırlamak
Yemek Fotoğrafçılığında Işığın Geliş Yönü
Yemeğin Çekime Hazırlanması 

6. Gün
Yemek Fotoğrafçılığında Yaratıcı Çekimler
Yemek Fotoğrafçılığında Tekniği Kullanarak Fark Yaratmak
Alan Derinliğini Yaratıcı Olarak Kullanmak
Enstantaneyi Yaratıcı Olarak Kullanmak
Yemek Fotoğrafçılığında Bakış Açısı

Eğitmen:
Öğr. Görevlisi İbrahim YOĞURTÇU

Eğitim Tarihi: Planlanıyor

Eğitimin Süresi: 28 saat Teorik  + 4 saat Uygulama (4 Haftasonu)

Eğitimin Saatleri: 10:00 - 14:00 

Program Sonunda Verilen Belgeler:
Rektörlük Onaylı Eğitim  Sertifikası.


Program Detayları için:
[email protected]

Ödeme Seçenekleri:

* Online Ödeme : http://op.aydin.edu.tr/sem/uzapp/
* Yerleşkelerimizden Nakit ya da Kredi Kartı,
* Banka EFT ya da Havale,

Banka Hesap Numaramız:
   
T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
   YAPI KREDİ BANKASI SEFAKÖY BEŞYOL ŞUBESİ
   ŞUBE KODU:815
   HESAP NO:70356668
   IBAN NO:TR46 0006 7010 0000 0070 3566 68

güncelleme: 24.8.2022 15:14