Amaç
Gıda maddelerinin sağlıklı üretilmesi, ambalajlanması, depolanması ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayabilen, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapabilen, yorumlayabilen, gıda sektörü ile ilgili kanun ve yönetmelikleri takip edebilen nitelikli kişiler yetiştirmektir.
Hedef
1-Gıda sektöründe çalışacak mezunlarının iletişim yeteneği yüksek, temel bir yabancı dil bilgisi ve bilgisayar kullanımına sahip, gündemi ve gıda mevzuatını yakından takip edebilen bireyler yetiştirmektir.
2-Mesleki teorik bilgi, uygulamalı üretim ve laboratuvar bilgisine sahip olan bireyler yetiştirmektir.
3-Mesleki ve sosyal etik bilgisi yeterli ve duyarlı bireyler yetiştirmektir.
4-Bir gıda işletmesinde gıda için oluşabilecek riskleri tespit edip önlemler alabilen sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmektir.
5-Bu bölümün hedefi araştırma ve geliştirme konusunda açık fikirli bireyler yetiştirmektir.