Amaç / Hedef

Amaç

Gıda maddelerinin sağlıklı üretilmesi, ambalajlanması, depolanması ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayabilen, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapabilen, yorumlayabilen, gıda sektörü ile ilgili kanun ve yönetmelikleri takip edebilen nitelikli kişiler yetiştirmektir.

Hedef

1-Gıda sektöründe çalışacak mezunlarının iletişim yeteneği yüksek, temel bir yabancı dil bilgisi ve bilgisayar kullanımına sahip, gündemi ve gıda mevzuatını yakından takip edebilen bireyler yetiştirmektir. 2-Mesleki teorik bilgi, uygulamalı üretim ve laboratuvar bilgisine sahip olan bireyler yetiştirmektir. 3-Mesleki ve sosyal etik bilgisi yeterli ve duyarlı bireyler yetiştirmektir. 4-Bir gıda işletmesinde gıda için oluşabilecek riskleri tespit edip önlemler alabilen sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmektir. 5-Bu bölümün hedefi araştırma ve geliştirme konusunda açık fikirli bireyler yetiştirmektir.
​​​​​​

güncelleme: 23.1.2020 16:09