Ders Planı

Ders Programııı.png

  1. 1. 2. ve 3. Yıl ders programı, İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin tüm öğrencilerine verilen Çekirdek Eğitim Programı ve bazı alan derslerinden oluşmaktadır. «Temel ve Klinik Tıp Bilimleri Aşaması» olarak adlandırılan bu ilk üç yıl, temel tıp ve klinik bilimler eğitiminin ilk basamağını oluşturan birinci, ikinci ve üçüncü sınıfların ağırlıklı olarak teorik dersler ve laboratuvar uygulamalarından oluştuğu eğitim dönemidir. Burada alan dersleriyle birlikte temel dersler, tıp öğrencilerine tıp eğitiminde gerekli becerileri kazandırmak için tasarlanmıştır.
  2. Klinik öncesi birinci, ikinci ve üçüncü yıl dersleri ardışık bloklar olarak yapılandırılmıştır. Bu yıllarda, temel tıp dersleri ve klinik tıp için zorunlu derslerin yanı sıra temel klinik bağlayıcı konuları giderek artan bir şekilde entegre bir program içinde sunulmaktadır.
  3. 4.  ve 5. Yıl Klinik aşama bir oryantasyon programı ile başlar (klinik iletişim, hijyen, nozokomiyal enfeksiyonların önlenmesi, sürveyans sistemleri, reçete yazımı için klinik farmakoloji vb.), 4. ve 5. Yıllar yatarak ve ayaktan hastalarla klinik eğitime dayalı stajlardan oluşur.
  4. Sağlık Bakanlığı ile Protokol: 4+5+6. sınıf öğrencileri ve stajyerler hastane içi uygulama sürelerinin yarısını İAÜ hastanesinde, yarısını da kamu Eğitim ve Araştırma hastanelerinde geçirmektedir.
  5. Her staj için öğrenciler, akademik koordinatöre sunmak üzere Çekirdek Programı (ÇEP) göre görev ve sorumlulukları içeren kayıt defterlerini doldururlar.
  6. 4+5. Sınıf öğrencileri her dönem sonunda yazılı, sözlü ve/veya hastabaşı sınavları ile değerlendirilir ve 100 üzerinden notlandırılır. Eksik veya yetersiz uygulama durumlarında stajı tekrarlamak için ya bunları yerine getirmek ya da KALDI notu almak zorundadırlar.
  7. 6. Yıl (Staj & Aile Hekimliği) zorunlu ve seçmeli stajlardan oluşmaktadır. Stajyerler eğitimlerini gözetim altında uygulamalı hasta bakımı ile kesintisiz 12 aylık (52 hafta) toplam 60 AKTS ile tamamlarlar.
  8. Her staj için stajyerler, akademik koordinatöre sunmak üzere Çekirdek Programa (ÇEP) göre görev ve sorumlulukları içeren kayıt defterlerini doldururlar. Stajyerler her rotasyon sonunda GEÇTİ veya KALDI olarak değerlendirilir. Eksik veya yetersiz uygulama olması durumunda, stajı tekrarlamak için ya tamamlamaları ya da BAŞARISIZ notu almaları gerekir.
  9. Tıp öğrencilerine verilen zorunlu-fakülte seçmeli-üniversite seçmeli derslerin sunulduğu ders planı, AKTS ve ders içerikleri bilgileri için UBIS Ders Planı bağlantısından ulaşabilirsiniz. 

güncelleme: 11.5.2023 22:26