Kalite Politikası

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE POLİTİKASI

İstanbul Aydın Üniversitesi, stratejik hedeflerine ulaşmak için tüm süreçlerinde Standartlara Uyum ve Amaca Uygunluk yaklaşımlarını birlikte içeren kalite güvencesi yaklaşımını benimsemiştir. Bu çerçevede, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından Bologna Süreci Standartları (ESG 2015-European Standards and Guidelines) ve Avrupa Standartları (ENQA-European Standards and Guidelines) ile ulusal kalite güvence sistemine uyumlu şekilde kendi kalite sistemini oluşturmayı benimsemiştir.

Sürekli iyileştirme felsefesi gereği ve uluslararası işbirliklerinin bir sonucu olarak eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme, bölgesel/ulusal ölçekte öne çıkan topluma katkı faaliyetleri ile kurum yönetişim sistemine ilişkin tüm süreçlerinde standartlarını geliştirmektedir. Başta öğrenciler olmak üzere tüm paydaşların memnuniyet ve şikâyetleri düzenli olarak izlenir, makul sürede çözüm üretilir ve memnuniyetin artırılmasına yönelik uygulamalar geliştirilir.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KALİTE POLİTİKASI
Fakültemiz, İAÜ misyon, vizyon ve stratejik amaçları ile kendi misyon, vizyon ve stratejik amaçlarına uygun olarak, İAÜ politikaları ile uyumlu aşağıdaki politikaları benimsemiştir:

Kalite Güvencesi Politikası
Kalite güvencesi kültürü, kalite iyileştirme süreçlerinin geliştirilmesine katkıda bulunacak çalışmalara rehberlik eder. Fakülte stratejik hedeflerine ulaşmak için YÖK Kalite Kurulu standartları ile üniversitemiz kalite sürecinin bir parçası olarak, SABAK ve HEPDAK gibi eğitim-öğretim akreditasyon kuruluşlarının ölçütlerinin de dikkate alındığı kalite güvence sistemini benimsemiştir.
Stratejik Amaç-1: Üniversitenin kalite sürecinde lider olmak.
Stratejik Amaç-5: Akademik kadroların ve fiziksel altyapının geliştirilmesi.

Eğitim-Öğretim Politikası 
Eğitim-Öğretim süreçlerinde evrensel bilim anlayışına uygun, değişimlere ayak uyduran ve sürekli iyileştirmelerle sürdürülebilir, uluslararası düzeyde tanınan ve etkileşimi olan nitelikli eğitim sağlama hedefi taşır. 
Stratejik Amaç-2: Eğitim - Öğretim programlarının niteliğinin arttırılarak sürekli güncel tutulması.
Stratejik Amaç-5: Akademik kadroların ve fiziksel altyapının geliştirilmesi.

Araştırma Politikası
Sağlık alanında, bilimsel anlamda ilerlemeyi destekleyecek ve topluma katkı sağlayacak, insanlığa faydalı bilimsel araştırmalar, sosyal sorumluluk projeleri geliştirme yönünde ulusal ve uluslararası paydaşlarla işbirliklerinin arttırılmasını, ve araştırma süreçlerine öğrenci katılımını önemser.
Stratejik Amaç-3: Öğretim üyelerinin niteliğinin artırılması.

Toplumsal Katkı Politikası
Tüm paydaşların katılımı ile yaşam boyu öğrenme, sosyal faaliyetlerle, topluma ve çevreye duyarlı kültürün öğrencilerde oluşturulmasını sağlamayı ilke edinir.
Stratejik Amaç-4: Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin nitelik, aidiyet ve memnuniyetinin arttırılması.

Yönetim Politikası
Şeffaf, katılımcı bir yönetim anlayışıyla süreçlerin iyileştirilmesine odaklanmayı ve paydaşların memnuniyetini yüksek tutmayı benimser.
Stratejik Amaç-1: Üniversitenin kalite sürecinde lider olmak.
Stratejik Amaç-5: Akademik kadroların ve fiziksel altyapının geliştirilmesi.


SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ KALİTE POLİTİKASI

-İAÜ kurumsal politikaları ile vizyon ve misyonu doğrultusunda ulusal ve uluslararası düzeyde seçiciliği ve tercih edilebilirliği sağlamak, 
-Kalite sürecini iç ve dış paydaşlarla birlikte uygulayarak sürekli iyileştirmek için düzenli değerlendirmeler ve izlemeler yapmak, 
-Yeni bilgi ve iletişim teknolojileri yoluyla örgün ve uzaktan eğitim arasındaki eşgüdümle öğrenci beklentilerini ve memnuniyetini gerçekleştirmek, 

-Araştırma, projeler ve yayınlar yoluyla bilgi üreterek topluma katkı sağlamak.

güncelleme: 9.11.2023 11:16