Genel Bilgiler

Bölümümüzün öz görevi İnşaat Mühendisliği alanında eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini kapsayacak şekilde temel mühendislik bilgileri, tasarım ve uygulama becerileri kazandırılmış, yaratıcı, sorgulayıcı, yenilikçi, girişimci, analitik düşünebilen, takım çalışmasına yatkın, yaşamboyu öğrenmeye ve kendini geliştirmeye odaklanmış inşaat mühendisleri yetiştirmek, toplumun ve çeşitli kurumların karşılaştıkları problemlerin çözümüne yardımcı olmak, yönetmelik bilincinin yerleştirilmesine, mesleki sorumluluk ve etik kurallarının hakim kılınmasına öncülük etmektir. 

Bölüm Olanakları: 
• Yan dal 
• Çift ana dal 
• Uluslararası değişim programları ile yurt dışında eğitim (1 veya 2 yarıyıl) 
• Mezuniyet sonrası yüksek lisans programlarına devam imkânı

Kariyer Olanakları

Gerek kamu gerekse özel sektörde

 • Her türlü mühendislik yapıları, diğer bir deyişle şehirleşme için gerekli tüm altyapılar ve köprü, karayolu, demiryolu, tünel, havaalanı, liman 
• İçme suyu ve sulama suyu temini ve dağıtımı, drenaj ve kanalizasyon ağı, su arıtma tesisleri 
• Enerji üretimi, sulama ve doğal afetlerden korunmak için baraj ve gölet alanlarında tasarımcı, uygulayıcı, kontrol ve yüklenici olarak değişik tanımlarda istihdam edilebileceklerdir. Ülkemizde inşaat mühendisleri, Bayındırlık ve İskan, Orman; Tarım ve Köy İşleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ulaştırma Bakanlıklarında, DSİ ve Karayolları Genel Müdürlüklerinde, Kamu İktisadi Teşekküllerinde görev alabilmektedirler.

Lisans eğitimi İnşaat Mühendisliği (Türkçe) ve İnşaat Mühendisliği (İngilizce) olmak üzere iki ayrı program altında yapılmaktadır. Ayrıca İnşaat mühendisliği (Yüksek Lisans) ve İnşaat Mühendisliği (Doktora) lisansüstü eğitim programları yürütülmektedir.

İnşaat Mühendisliği bölümü Türkçe programı 30 Eylül 2021 tarihine kadar geçerli olmak üzere MÜDEK tarafından akredite edilmiştir.

İnşaat Mühendisliği  bölümü İngilizce programı öğrenci mezuniyetine binaen MÜDEK tarafından  akredite için başvuru aşamasındadır.

Ayrıca bölüm öğrencilerinin eğitimine katkı sağlayan, yüksek lisans  ve doktora öğrencilerinin deneysel çalışmalarını yürüttükleri ve aynı zamanda çeşitli araştırma projelerinin yürütüldüğü çalışır durumda 5 adet laboratuar mevcuttur. Bunlar;

Zemin ve Kaya Mekaniği Laboratuarı,

Hidrolik Laboratuarı,

Yapı ve Deprem Laboratuarı,

Yapı Malzemeleri Laboratuarı,

Topoğrafya Laboratuarıdır.


​​

güncelleme: 18.5.2023 17:02