Ders Planı / BİTİRME PROJESİ-II

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 3.0
Dersin AKTS Kredisi 7.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler) Dr. Öğr. Üyesi SİBEL KAHRAMAN|Doç. Dr. GÜLAY AKBULUT
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Belirlenen bir konuda detaylı literatür araştırması ve laboratuarda deneysel çalışma ile Gıda Mühendisliği eğitimde aldığı tüm bilgileri kullanmak.
Dersin İçeriği Bölüm tarafından onaylanan bir konuda derinlemesine literatür ve pazar araştırması ile birlikte laboratuarda deneysel çalışma yürütmek proje geliştirme ve proje döngüsü eğitimi aldıktan sonra halihazırda yürütülen projeye katılmak; dönem sonunda bir final raporu ile bulguları tartışmak ve önerilerde bulunarak probleme çözüm ve yeni yaklaşımlar getirmek.

Haftalık Ders Konuları

1Bitirme Projesi I' e göre projenin olası yönlerinin belirlenmesi
2Deneysel çalışmaların devam ettirilmesi ve problem çözümleri
3Data analizi ve istatistiksel değerlendirmeler
4Sonuçların ve bulguların son zamanlarda yapılan ilgili literatür çalışmalarıyla kıyaslanması
5Özet rapor hazırlanması
6Projenin geliştirilmesi
7Proje ana çerçevesinin çizilmesi
8Proje ilerleme raporu
9Proje çıktılarının değerlendirilmesi
10Simülasyonların gerçekleştirilmesi ve ekonomik açıdan problemlerin çözümünün yapılması
11Projenin sonlandırılması ve proje yazımı
12Final rapor sunumu
13Proje demonstrasyonu ve değerlendirmesi
14Mezuniyet proje sunumları

Kaynaklar

1-Bilimsel makaleler, veritabanları, gıda mühendislliği dergileri, kitapları, ders notları.