Ders Planı / GIDA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 2.0
Dersin AKTS Kredisi 7.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Gıda işletmelerinde karşılaşılabilecek temel cihazlar ile uygulamalar yapmak.
Dersin İçeriği dondurarak kurutma, püsküürtmeli kurutma, tünel kurutucular, öğütücüler, distillasyon, ekstraksiyon, difüzyon, fluidized bed, reolojik özelliklerin akışkanlığa etkileri, difüzyon, adsorpsiyon, absorpsiyon.

Haftalık Ders Konuları

1Deneylerin tanıtılması
2Kurutma deneyleri
3Püskürtmeli kurutma
4Dondurarak kurutma
5Tünel kurutucu
6Distilasyon
7Ara sınav
8Difüzyon
9Ekstraksiyon
10Katı-sıvı ekstraksiyonu
11Sıvı-sıvı ekstraksiyonu (Leaching)
12Absorpsiyon
13Adsorpsiyon
14Genel değerlendirmeler

Kaynaklar

1- Kaynaklar ders sırasında verilecektir.