Ders Planı / BİTİRME PROJESİ-I

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 3.0
Dersin AKTS Kredisi 7.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler) Dr. Öğr. Üyesi SİBEL KAHRAMAN|Doç. Dr. GÜLAY AKBULUT
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Belirlenen bir konuda detaylı literatür araştırması ve laboratuarda deneysel çalışma ile Gıda Mühendisliği eğitimde aldığı tüm bilgileri kullanmak.
Dersin İçeriği Bölüm tarafından onaylanan bir konuda derinlemesine literatür ve pazar araştırması ile birlikte laboratuarda deneysel çalışma yürütmek proje geliştirme ve proje döngüsü yönetimi eğitimi aldıktan sonra halihazırda yürütülen projeye katılmak; dönem sonunda bir final raporu ile bulguları tartışmak ve önerilerde bulunarak probleme çözüm ve yeni yaklaşımlar getirmek.

Haftalık Ders Konuları

1Proje konusunun belirlenmesi için genel literatür taraması ve beyin fırtınası yapımı
2Proje konusunun belirlenmesi ve proje teklif raporunun sunulması
3Sunulan rapora göre proje konusunun kesinleştirilmesi
4İlgili konuda literatür taraması
5İlgili konuda literatür taraması sonucu deneysel tasarımın ve deneysel prosedürün belirlenmesi
6Deneysel çalışmaların yürütülmesi
7Deneysel verilerin değerlendirilmesi
8Proje ilerleme raporu, ara değerlendirme
9Projede oluşabilecek eksiklerin saptanması ve olası önlemlerin belirlenmesi, veriler ışığında yeni tasarımların yapılması
10Probleme yönelik hesaplama, simülasyon yapılmaya başlanması
11Problemle ilgili çözümlerin olgunlaştırılması
12Gerekli hesaplamaların yapılması, teknik rapor yazımı
13Yapılan araştırma ve simulasyonlara dayanarak sistem bileşenleri ile birlikte kavramsal tasarımı sonuçlandırmak
14Proje kavramsal tasarım raporu ve sunumu

Kaynaklar

1- Bilimsel makaleler, veritabanları, gıda mühendislliği dergileri, kitapları, ders notları.