1 | Süt ve süt ürünlerinin tanımı. Fiziksel ve kimyasal özellikleri |
2 | Süt ve süt ürünleri mikrobiyolojisi |
3 | Çiğ sütün eldesi, muhafazası ve transportu. İşletmelerde sütün muayenesi ve kontrolü |
4 | Sütlere uygulanan temel işlemler (seperasyon, homojenizasyon, pastorizasyon, yağ seperasyonu vs) |
5 | Pastörize süt, kondanse süt, UHT süt ve süt tozu teknolojisi |
6 | Yoğurt ve ayran teknolojisi |
7 | Ara sınav |
8 | Peynir teknolojisi |
9 | Yerli ve yabancı peynir çeşitleri |
10 | Krema ve tereyağ teknolojisi |
11 | Dondurma ve diğer süt ürünleri teknolojisi |
12 | Süt işletmelerinde hijyen (bina tasarım, iş akışı, alet-ekipman, personel vb) |
13 | Süt işletmelerinde temizlik ve dezenfeksiyon, hijyen kontrolleri |
14 | Süt işletmelerinde kalite yönetim ve kalite güvence sistemleri |