Ders Planı / BİYOKİMYA MÜHENDİSLİĞİ

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 2.0
Dersin AKTS Kredisi 2.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Bölümde Seçmeli
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? S
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Gıda sanayiinde biyokimyasal proseslerin ve biyoteknolojik uygulamaları öğretmek
Dersin İçeriği Genetik olarak modifiye edilmiş tahıllar ve gıdalar, antibiyotik üretimi, fermantasyon ürünleri (yoğurt, bira, şarap), farmasötikler, kök hücre, biyoteknolojik ürünler ve yeni ürünler, biyomalzemeler ve implantlar, biyobozunur plastikler, hedef odaklı ilaç taşınım sistemleri, biyo informatik, hücre mühendisliği

Haftalık Ders Konuları

1Genetik olarak modifiye edilmiş organizmalar ve gıdalar
2Antibiyotik üretimi
3Fermantasyon ürünleri, süreç analizi,
4Madde ve enerji denklikleri, reaktör analizleri
5İkincil metabolit üretimi, büyüme kinetiği
6Kök hücre uygulamaları, reaksiyon kinetiği
7Ara sınav
8Biyoteknolojik ürünler ve yeni ürünler,
9Biyomalzemeler ve implantlar,
10Biyobozunur plastikler,
11Hedef odaklı ilaç taşınım sistemleri,
12Biyo informatik,
13Hücre mühendisliği, alt ayırım işlemleri
14Değerlendirmeler

Kaynaklar

1- Najafpour G.G., Biochemical Engineering and Biotechnology, Elsevier, 2007.
2- Doran P.M., Bioprocess Engineering Principles, Academic Press, CA, 1995.