Ders Planı / HUBUBAT TEKNOLOJİSİ

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 2.0
Dersin AKTS Kredisi 2.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Bölümde Seçmeli
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? S
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Bir teknoloji konusu olan ve Gıda Biliminde insan beslenmesi açısından önemi olan tahıllar ve tahıla dayalı sanayi hakkında öğrenilere bakış açısı kazandırılması amaçlanmıştır
Dersin İçeriği Tahılın önemi, Tahılın depolanması, Tam taneli tahılların sağlık üzerine etkileri, Buğdayda kalite takdiri ve standardizasyon, Ekmek yapım teknolojisi, Türk ekmeğinin sağlık üzerine olumlu ve olumsuz etkileri, Diğer tahılların değerlenirilmesi, Sert buğday ürünleri, Yumuşak buğday ürünleri, Milföy hamuru üretimi, Kahvaltılık tahıllar

Haftalık Ders Konuları

1Tahıl tanım ve özellikleri
2Tahıl çeşitleri
3Buğdayda kalite takdiri ve standardizasyon
4Un Teknolojisi I
5Un Teknolojisi II
6Ekmeğin tanım ve özellikleri
7Ekmek Teknolojisi I
8Ara sınav
9Ekmek teknolojisi II
10Nişasta üretimi
11Makarna üretimi
12Bisküvi-kek üretimi
13Kahvaltılık tahıl üretimi
14Diğer tahılların değerlendirilmesi

Kaynaklar

1-Tahıl İşleme Teknolojisi, Prof.Dr.Adem Elgün, Prof.Dr.Zeki Ertugay, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Yayını 2007.

2-Tahıl ürünleri Teknolojisi, Prof.Dr. Adem Elgün, Prof.Dr.Selman Türker, Yrd.Doç.Dr.Nermin Bilgiçli, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Yayını, 2007.