Kariyer Olanakları

Bölüm mezunlarının televizyon kanalları ve radyoların ilgili birimleri, prodüksiyon şirketlerinin ilgili birimleri, muhabirlik, programcılık, kameramanlık, senaristlik, yönetmenlik, ses ve kurgu alanlarında uzmanlık gibi teknik ve içeriksel bir çok alanda uzman olarak iş olanakları bulunmaktadır.

Derslerde kazanılan beceriler ve yetkinlikler ile mezunlarımız;

-Habercilik

-Yayıncılık

-Program mecraları olan televizyon, radyo, gazete, dergi ve dijital platformlarda istihdam edilmektedirler. (Spiker-Sunucu, Muhabir, Editör, Haberci, Kameraman, Kurgucu, Boom Operatörü, Ses Uzmanı, Yönetmen, Yapımcı, Gazeteci, Radyocu, Sosyal Medya Uzmanı, Basın Danışmanı, Resim Seçici, Yayın Yönetmeni, Görüntü Yönetmeni,  Porgram Koordinatörü, Işıkçı, Stüdyo Şefi, Prompter Operatörü, VTR Operatörü, Ana Kumanda Sorumlusu, Teknik Yönetmen, Prodüksiyon Amiri, Senarist, Program Metin Yazarı, Yapım Yardımcısı, Dijital Yayıncı, İnternet İçerik Uzmanı, İçerik Editörü vb.)

​​​​​​

güncelleme: 22.12.2016 18:54