Ders Planı /

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi
Dersin AKTS Kredisi
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ?
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Öğrencilerin beslenme ile ilgili tanımları yapabilmesi, besin ögelerini tanımlayabilmesi, farklı yaş gruplarında beslenmenin önemini kavraması ve beslenmenin sağlığa olan etkilerini açıklayabilmesi amaçlanmıştır.
Dersin İçeriği Beslenmenin önemi, besin ögelerinin vücuttaki görevleri ve eksikliğinde karşılaşılan sorunlar, farklı yaş gruplarında beslenme gereksinimleri, kronik hastalıklar ve beslenme arasındaki ilişki ders içeriğinde yer almaktadır.

Haftalık Ders Konuları

1Beslenmeye Giriş
2Karbonhidratlar
3Proteinler
4Yağlar
5Vitaminler ve mineraller
6Su ve İçecekler
7Besinler ve Diyet Planlama İlkeleri
8Gebelik Döneminde Beslenmenin Önemi ve Karşılaşılan Sağlık Problemleri
9Vize
100-1 Yaş Döneminde Beslenmenin Önemi ve Sağlık Üzerine Etkileri
11Çocukluk ve Adölesan Dönemde Beslenmenin Önemi ve Karşılaşılan Sağlık Problemleri
12Kronik hastalıklarda beslenme
13Yaşlılık döneminde beslenme
14Genel Tekrar

Kaynaklar

1-Beslenme İlkeleri Ders Kitabı
2-Anne ve Çocuk Beslenmesi Ders Kitabı