Sign In

 Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı

güncelleme: 17.10.2017 20:28

Programın amacı;

Temel seviyedeki mutfak bilgisi olan kişiye gıdaya dair temel bilgileri uygulamalı olarak şef 
adaylarımıza sunmaktır. Kurs boyunca öğrencilerimiz; Uygulamalı derslerle birlikte teorik 
dersler de görerek yalnızca tarif öğrenmekten ziyade, Türk ve Dünya Mutfaklarından 
tekniklerle, gıdayı hijyen ve sağlık normlarına göre lezzetli bir şekilde işlemeyi öğreneceklerdir. 
Bu sayede, şef adayları, kendilerini sürekli geliştirmeye ve ilerlemeye açık olacaklardır. 
Dünya Mutfaklarının yanı sıra, her ürünün Türk Mutfağındaki kullanımı da öğrencilerimize 
uygulamalı olarak gösterilecektir.

 

ŞEF VE EĞİTMENLER:

 

Profesyonel Aşçılık Eğitim Program İçeriği;

1. Hafta: Dünya Mutfak Tarihi(T)

                 Mutfak'ta İş Sağlığı & Güvenliği(T)

2. Hafta: Temel Kesim Teknikleri(T)

                Fondlar & Çorbaların Sınıflandırılması(T)

3. Hafta:  Kırmızı Et Ürünlerine Giriş(T)

                  Dünya Mutfakları Et Yemekleri(U)

4. Hafta:  Beslenmenin Temel İlkeleri-I(T)

                 Türk Mutfağı'nda Köfteler(U)

5. Hafta:  Küçükbaş Hayvanlar(T)

                  Sakatatlar(T)

6. Hafta:   Beslenmenin Temel İlkeleri-II(T)

                   Pirinç Çeşitleri & Pişirme Teknikleri(U)

7. Hafta:   Kümes Hayvanları ve Kanatlılar(T)

                   Dünya Mutfağı Kanatlılar(U)

8. Hafta:   Balıklar ve Deniz Ürünleri(T)

                   Türk Mutfağı Balık Yemekleri(U)

9. Hafta:   Soğuk Mutfak Giriş(T)

                  Başlangıç Tabakları(U)

10. Hafta: Dünden Bugüne Türk Mutfağı(T)

                   Türk Mutfağı Zeytinyağlılar(U)

11. Hafta: Kahvaltı & Bruch(T)

                   Sandwich Hazırlığı(U)

12. hafta:  Satın Alma, Mal Kabul & Saklama Koşulları (T)

                   Türk Mutfağı Sütlü Tatlılar

13. Hafta:  Davet Hazırlığı ve Sunum(T)

                    Kütük Pasta & Ginger Cookie Yapımı(U)

14. Hafta:  Servis Ve Sunum Teknikleri(T)

                    Türk Mutfağı Hamur Tatlıları

15. Hafta:  Maliyet Hesaplama&Cost Control(T)

                    Ekşi Maya Yapımı(U)

16. Hafta:  Makarnalar(U)

                    Dünya Mutfağı Hamur İşleri(U)

17. Hafta:  Pastacılığa Giriş(T)

                    Pasta Yapımı (U)

18. Hafta:  Uygulama Sınavı-I Genel

                    Yazılı Sınav

* Eğitim süresince Unlu Mamuller, Deniz Ürünleri ve Et kombine merkezlerine geziler düzenlenecektir.


Profesyonel Aşçılık Eğitim Programı Paketi;

  • * Ders kitabı
  • * Reçete kitapçığı
  • * Bıçak seti
  • * Kıyafet seti
    • * 1 Şef ceketi
    • * 1 Şef pantolonu
    • * 1 Şef önlüğü
    • * 1 Kep
    • * 1 çift mutfak ayakkabısı

 NOT: Yukarıda yer alan malzemeler eğitim ücretine dahildir.

PROGRAM GÜNLERİ:

Günleri: Cumartesi- Pazar
Saatleri: 08.30 - 13.30

PROGRAM SAATİ      : 
180 Saat 

PROGRAM TARİHİ    : 
Başlangıç: 21 EKİM

Eğitimin Ücreti: 9.800 TL + KDV

EYLÜL SONUNA KADAR %25 İNDİRİMLİ → 7.300 TL + KDV


Program Sonunda Verilen Belgeler:
Rektörlük Onaylı Profesyonel Aşçılık Eğitim 
Sertifikası.

İletişim:

Şerife ÇOBAN
444 1 428 – 64004
Gsm: 0535 032 34 86
serifecoban@aydin.edu.tr

Ödeme Seçenekleri:
* Yerleşkelerimizden Nakit yada Kredi Kartı,
* Banka EFT yada Havale,

   Banka Hesap Numaramız:
   DENİZBANK
   Karaköy Ticari Merkez Şubesi
   Hesap No: 4060-1771107-373
   IBAN : TR32 0013 4000 0017 7110 7001 10