Sign In

 Mobil Oyun Geliştirme Eğitimi

PROGRAMIN AMACI NEDİR?
Programın amacı, kendi oyunlarını geliştirip yayınlayan kişiler yetiştirerek Türk oyun sektöründeki girişimci ve firma sayısını artırmaktır.
Bu eğitimde katılımcılara mobil oyunların nasıl geliştirildiği uygulamalı olarak öğretilmektedir. Proje tabanlı olarak yürütülen eğitimde, bir mobil oyun projesi başlatılmakta ve eğitim süresince öğrencilerle birlikte bu oyun geliştirilmektedir. Katılımcıların kendi oyunlarını geliştirmeleri ve piyasaya çıkartmaları aşamasında ücretsiz olarak mentörlük desteği sağlanmaktadır. Eğitime devam edip işte ilerlemek isteyen katılımcılar toplam 6 kurdan oluşan bir programla üst düzey oyun yazılımcıları haline getirilmektedir. Uzun dönemli eğitimlerde, ilk 3 kurda Java dilinde, diğer 3 kurda ise C++ dilinde oyun geliştirilmektedir.
Mobil Oyun Geliştirme Eğitimi'nde dünyanın en büyük oyun firmalarında kullanılan ileri teknolojilerle oyun geliştirme öğretilmektedir. Bu nedenle eğitim öğrenciyi bilgisayar programcılığında en üst düzeye ulaştırmaktadır. Bu niteliği itibariyle, eğitim özellikle öğrenciler ve ileri düzeylere ulaşmak isteyen profesyonel programcılar tarafından çok tercih edilmektedir.
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Harezmi Projesi'ne, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından yürütülen ar-ge programlarına uyumlu bir eğitimdir. Okullarda sınıf dersi olarak da verilmektedir.
Eğitim, ihtiyaca ve şartlara göre, online veya yüz yüze eğitim şeklinde verilebilir.

KİMLER İÇİN / KİMLER KATILMALI?
* Mobil oyun geliştirip yayınlamak isteyen kullanıcılar.
* Bilgisayar programlamayı öğrenmek ve ilerletmek isteyen kullanıcılar.

PROGRAM DETAYLARINI ÖĞRENMEK İSTİYORUM
Bu eğitim programı ile, katılımcı üst kalitede mobil oyunlar geliştirebilecek ve yayınlayabilecek formasyona ulaştırılmaktadır. Bu nedenle, son derece güçlü ve kaliteli bir eğitim programı hazırlanmıştır.
* Eğitim aşamasında tüm işler uygulamalı olarak öğretilmektedir. Örnek bir oyunu katılımcının bizzat kendisinin geliştirmesi sağlanmaktadır.
* Oyun motorunun nasıl geliştirildiği de gösterilmektedir. Katılımcının karşılaştığı sorunlarla tek tek ilgilenilmektedir. Katılımcı bu eğitim ile üst düzey bir mobil oyun geliştiricisi haline getirilmektedir.
* Eğitimin sonunda katılımcıya İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından sertifika verilmektedir.
* Katılımcı ile ilişki eğitimin sonunda bitirilmemektedir. 6 ay boyunca teknik mentörlük  desteği verilmektedir. Böylece, katılımcının ilk oyununu geliştirirken karşılaşabileceği teknik sorunların çözümüne yardım edilmekte ve üst kalitede bir ürünü hayata geçirmesi sağlanmaktadır.
* Kendi ürününü piyasaya çıkartan katılımcıya; yayıncılara, yatırımcılara ve kuluçka merkezlerine ulaşabilmek için ihtiyaç duyduğu mentörlük desteği de ayrıca verilmektedir.
* Öğrencilerine bilgisayar programlama eğitimi aldırmak isteyen okullar için özel eğitimler düzenlenmektedir.

Mobil oyunlara ilgi duyan ve kendi ürünlerini geliştirmek isteyen tüm gençlerimize eğitime katılmalarını önemle tavsiye ederiz.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ:
1. Java ile programlamaya giriş, int, string ve boolean değişken tipleri ve dizileri
2. For döngüsü  ve if-else kontrolleri
3. Oyun programlamaya giriş, görsellerin ekranda gösterilmesi
4. Görsellerin ekranda hareket ettirilmesi (animations)
5. Kullanıcı butonları (touch controls)
6. Çarpışma kontrolü (collision detection)
7. Oyun müziği ve ses efektleri

8. Oyun ana menüsü

EĞİTMEN: 
Eğitmen R.Noyan Culum, Nitra Games ve Gamelab Istanbul firmalarının genel müdürüdür. Dünyanın ve Türkiye'nin ilk mobil oyun yazılım firmalarından Mobilenter firmasının ürün geliştirme ekibi liderliği görevini yürütmüş olan Culum; ilk Türk yapımı 3D mobil oyun olan TASO 2010 isimli oyunun, 21 adet mobil Java oyununun ve 4 adet 3D Android oyununun geliştirme ve yayınlanma çalışmalarına liderlik yapmıştır. Eğitmen, mobil oyun yayıncılığı dünyasının en tecrübeli yöneticilerinden bir tanesidir.

PROGRAM SONUNDA HANGİ BELGELERİ ALACAĞIM
"Mobil Oyun Geliştirme Uzmanı" Sertifikası.

EK AÇIKLAMA
Katılımcıların eğitime katılırken yanlarında bulundurmaları gereken materyal:
1 adet dizüstü bilgisayar (İşletim sistemi Windows 7 ve sonrası olmalıdır)

Eğitim Süresi: 72 saat - 4 Hafta
Eğitim Günleri: Cumartesi ve Pazar
Eğitim Saatleri: 09:00-18:00
Toplu eğitimlerde eğitim gün ve saatleri kurum ile beraber belirlenir.

Program Detayları için:
444 1 428 

0535. 032. 34. 82

Ödeme Seçenekleri:
* Online Ödeme : http://op.aydin.edu.tr/sem/uzapp/

* Yerleşkelerimizden Nakit ya da Kredi Kartı,
* Banka EFT ya da Havale,

Banka Hesap Numaramız:
   
T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
   YAPI KREDİ BANKASI SEFAKÖY BEŞYOL ŞUBESİ
   ŞUBE KODU:815
   HESAP NO:70356668
   IBAN NO:TR46 0006 7010 0000 0070 3566 68

güncelleme: 24.8.2022 15:19