Yazılım Mühendisliği (İngilizce)

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Yazılım Mühendisliği Bölümü yıllardır uluslararası standartlara seçkin mezunlar vermektedir. Bölümümüz Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından sertifikalandırılmıştır. Bu da uluslararası düzeyde tanınıtlığımızı sağlamaktadır. Mezunlarımız yurtiçi yurtdışı geniş işolanaklarına sahiptir. Bünyesinde barındırdığı çözüm ortakları sayesinde mezun olmadan staj ve iş imkanları öğrencilerimize sunulmaktadır.

Bölüm Başkanı

Prof. Dr. Ali OKATAN

güncelleme: 18.5.2023 17:46

  Bölüm Başkanının Mesajı

Programın Misyonu

Yazılım mühendisliği programının misyonu, yazılım yaşam süreci içinde mühendislik yaklaşımlarını kullanarak etkili çözümler üretebilecek nitelikte, etik ilkeler ile yaşam boyu öğrenmeyi özümsemiş sorumluluk sahibi, yurt içi ve yurt dışında iş birliği kurarak çalışmalar yürütebilecek ve böylelikle ülke kalkınmasına ve toplum refahına katkıda bulunacak yazılım mühendisleri yetiştirmektir. 

Programın Vizyonu

Hem ulusal hem de uluslararası alanda endüstri, akademi ve toplumun ihtiyaç duyduğu yetkin mühendisleri eğiten; Mezunları uluslararası seviyede aranan, projeler ve eğitim konularında ülkemizde ve dünyada önde gelen Yazılım Mühendisliği bölümlerinden biri olmak.

Programın Amacı

Mühendislik yaklaşımlarını kullanırken etik, sosyal, yasal ve ekonomik ilgileri bütünleştirecek uygun çözümleri tasarlayabilen yazılım tasarımı, geliştirilmesi, gerçekleştirimi ve doğrulanması için temel sağlayan mevcut teorileri, modelleri ve teknikleri anlayabilen ve uygulayabilen yazılım geliştirme ortamında etkin olarak çalışabilen, gerekli olduğunda liderlik yapabilen ve kullanıcılarla iyi iletişim kurabilen yani proje yönetimi becerisine sahip yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinerek mesleki ve kişisel gelişimlerini devam ettiren mühendisler yetiştirmektir.  

Bölüm Olanakları:

• Yan dal 
• Çift ana dal 
• Uluslararası değişim programları ile yurt dışında eğitim (1 veya 2 yarıyıl) 
• Mezuniyet sonrası yüksek lisans programlarına devam imkânı

Kariyer Olanakları

Bilgisayar kullanımının hızla yaygınlaştığı ülkemizde yazılım mühendisliği bölümü mezunlarının yönetim, eğitim, endüstri, ticaret ve hizmet alanlarında faaliyet gösteren çeşitli kamu kuruluşları ile özel kuruluşlarda, bankalarda, üniversitelerde, bilgisayar donanım ve yazılımı üreten pazarlayan firmalarda çalışma olanakları vardır.

Prof. Dr. Ali OKATAN

Duyurular

  • Öğrencimiz Mustafa Berk Keleş'in SCI Q1 kategorisinde makalesi yayınlandı!
  • 2020-2021 Fall Final Exam Program has been announced!
  • Bölümümüze Yeni Katılan Değerli Öğrencilerimiz,

Aydın Dergi

Aydın Gazete

Rehbere Sor

İletişim Bilgileri

Tanıtım Filmi