Genel Bilgiler

ARAMIZA HOŞ GELDİN

Değerli öğrencimiz,

Hayatınızın dönüm noktası olacağına ve çok değerli birikimler edineceğinize inandığım yükseköğrenim kariyerinize İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ile adım attınız.

Uzun yıllar süren emeklerin ve büyük özverilerin karşılığında hak ettiğiniz bu başarı için sizleri kutluyor, İstanbul Aydın Üniversitesi'ne ve Türkiye'nin en güzel ve kozmopolit şehirlerinden biri olan İstanbul'a hoş geldiniz diyorum.

Üniversitemizde Türkiye'nin dört bir yanından ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrenci arkadaşlarınızla birlikte geleceğinize yön verecek bir akademik eğitim alacak, ortak yaşam kültürünün keyfine varacaksınız.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin seçkin akademisyenlerinden eğitim alırken, ülkemizin en geniş ve imkanları sonsuz kampüsüne sahip yerleşkesinde öğrenci olmanın ayrıcalığını yaşayacaksınız.

 

Sizleri Sevgiyle Kucaklıyoruz-Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Deniz SULU

İstikbal Göklerdedir M. Kemal ATATÜRK

 

BÖLÜM HAKKINDA

Sivil Hava taşımacılığı alanlarında çok yakın gelecekte oluşacak, kalifiye insan ihtiyacı öngörüsüyle açılan "Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği" sivil havacılığa odaklanan öğrencilere, yüksek kalite de havacılık ve işletme eğitimlerini sunmaktır.

2 yıllık eğitim süresini kapsayan ön lisans bölümü Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programı yönetim ve havacılık konularında sağlam bir temel oluşturarak, mezunlarını havacılık kariyerine hazırlamak üzere düzenlenmiş kapsamlı bir ders programına sahiptir. Bu program, donanımlı altyapısıyla havacılık işletmelerinde; üretim, yönetim, pazarlama ve finans gibi alanlarda hizmet verecek ve profesyonel işletmecilik bakış açısıyla çözümler üretecek, girişimci ruhlu bireyler yetiştirmeyi, bunun için gerekli kurumsal ve uygulamalı bilgi ve beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.

Sivil Havacılık İşletmeciliği, gerekli hizmetleri en verimli şekilde üretmeyi ulusal ve uluslararası boyutta alanında talep edilen nitelikli personeli yetiştirmeyi amaç edinir.

 

İŞ BULMA OLANAKLARI

Sivil Havacılık İşletmeciliği bölümü mezunları; ulusal ve uluslararası hava yolları, havaalanları, havaalanı yer hizmetleri, ikram ve kargo işletmeleri ve seyahat acentaları ile diğer havacılık kuruluşlarında istihdam edilebileceklerdir.

Sivil Havacılık İşletmeciliği mezunları ayrıca sanayi kuruluşlarının yanı sıra hizmet sektöründe bankacılık, turizm, danışmanlık kuruluşları, denetim şirketleri, sigorta şirketleri, dış ticaret şirketleri, ulaştırma şirketleri vb. özel sektör kuruluşlarında işe girebilirler. Özel söktürün yanı sıra Maliye Bakanlığı, Adli Teşkilat, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Sermaye Piyasası Kurulu, Sanayi ve Ticaret Odaları, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Birimi gibi kamu kuruluşlarında da çalışma olanağı da bulabilirler. 


Bölüm Olanakları

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile geçilebilen bölümler aşağıdaki gibidir:

  • Havacılık Yönetimi,
  • İşletme,
  • Lojistik Yönetimi,
  • Seyahat İşletmeciliği,
  • Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği,
  • Teknoloji ve Bilgi Yönetimi,
  • Turizm İşletmeciliği,
  • Turizm Rehberliği,
  • Uluslararası İşletme Yönetimi,
  • Yönetim Bilişim Sistemler

 


güncelleme: 6.6.2023 18:44