Genel Bilgiler

Oyunculuk, günümüz dünyasının en gözde mesleklerinden biridir. Kamu ve özel tiyatroların yanı sıra sinema ve televizyon sektöründe de artan ihtiyaçlar doğrultusunda iyi eğitim almış oyunculara duyulan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Oyunculuk bölümü, rol yaratmanın teorik ve pratik bilgisiyle donatılmış eğitimli oyuncular yetiştirmeyi hedefleyen bir bölümdür. Bu hedef doğrultusunda hayali oyuncu olmak olan kişilerin Drama ve Oyunculuk bölümünde okuması hedeflerine ulaşmaları için önemlidir.


Neden Drama ve Oyunculuk Bölümünde Okunmalı?

Oyunculuk, günümüz dünyasının en gözde mesleklerinden biridir. Kamu ve özel tiyatroların yanı sıra sinema ve televizyon sektöründe de artan ihtiyaçlar doğrultusunda iyi eğitim almış oyunculara duyulan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Oyunculuk bölümü, rol yaratmanın teorik ve pratik bilgisiyle donatılmış eğitimli oyuncular yetiştirmeyi hedefleyen bir bölümdür. Bu hedef doğrultusunda hayali oyuncu olmak olan kişilerin Drama ve Oyunculuk bölümünde okuması hedeflerine ulaşmaları için önemlidir!


İAÜ Drama ve Oyunculuk Bölümü, kurulduğundan beri değişmeyen nitelikli akademisyen ve sanatçı kadrosuyla, Türkiye’deki en yetkin oyunculuk okullarından biridir. Alanlarında yetkin eğitimcilerin verdiği teorik ve pratik derslerde oyuncu adayları hem bedensel anlatımlarını, hem sözel ifadelerini hem de yaratıcılıklarını geliştirirken bir yandan da entelektüel birikim edinerek oyunculuğa bağlı diğer yaratıcı alanlarda da yeterlilik kazanmaktadır. Ülkemizdeki oyunculuk okulları içinde fiziksel altyapı bakımından zengin olanaklara sahip olan İAÜ Drama ve Oyunculuk Bölümünün teorik derslerinin yapıldığı son teknoloji ile donatılmış sınıflarına ek olarak 6 adet sahnesi bulunmaktadır. Oyun Çalışması dersinde, tiyatro camiasının önemli yönetmenleriyle bir araya gelerek mezuniyet oyununda rol alan oyuncular, sahne deneyiminin yanı sıra turne ve İstanbul Aydın Repertuar Tiyatrosu (iArt) deneme sahnesinde de rol alma şansına sahip olmaktadırlar. Teorik anlamda bilgi üretme yetkinliğini mezuniyet tezi ile ortaya koyan oyuncular, son sınıfta alacakları mesleki yetkinlik dersleriyle dublaj, kamerada oyunculuk, oyun yazarlığı, yaratıcı drama eğitmenliği, tiyatro işletmeciliği gibi alanlarda da başarı gösterebilecek bir donanımla mezun olacaklardır. Mezunlarımız Devlet Tiyatroları, Şehir Tiyatroları, özel tiyatrolar, TV dizileri, sinema filmleri, reklamlar, radyo ve seslendirme, oyun ve senaryo yazımı, tiyatro işletmeciliği, drama öğretmenliği, yönetmenlik ve benzeri kulvarlarda kariyer yapma şansına sahiptirler. Bunlara ek olarak Erasmus gibi değişim programlarıyla öğrenci hareketliliği bağlamında yurtdışında eğitim alma şansına da sahip olabilirler. AB ülkelerinde herhangi bir denklik belgesine ihtiyaç duymaksızın geçerli uluslararası Bologna etiketli diplomanın yanı sıra Tiyatro Yönetmenliği ve Oyunculuk yüksek lisansı programlarına başvuru yapabilirler. 

Bölüm Olanakları:
• Uluslararası değişim programları ile yurt dışında eğitim (1 veya 2 yarıyıl)
•  Mezuniyet sonrası yüksek lisans programlarına devam imkânı

güncelleme: 27.9.2022 16:58