Arapça Öğretmenliği

​​​​​​Özgörev (Misyon)​​

  Arapça Öğretmenliği Bölümünün misyonu çağdaş eğitimin ilke ve esaslarına bağlı, bilimsel ve eleştirel düşünme yeteneğine sahip, teknolojik değişimlere ayak uydurabilen, alanındaki çağdaş gelişmeleri takip edebilen Arapça öğretmenleri ve bilim insanları yetiştirmektir. Bölümümüz; yabancı dil olarak Arapça öğretimini geliştirme, Arap edebiyatını, kültürünü ve sanatını öğretmenin yanı sıra ülkemiz gençliğine uluslararası standartlarda Arapça eğitim fırsatı sağlayarak onların zihinsel, ‎duygusal ve sosyal yeteneklerini geliştirmeyi ve milli kültürünü, ülkesini ve ‎dünyayı bilen, demokratik değerlere sahip, insan haklarına saygılı, küresel muhataplarıyla iletişim kurabilen, ortak çalışabilen, mesleklerinde dünyanın en iyisi olan bireyler yetiştiren, öğretimde ve  araştırmada ‎en iyiyi başarabilen, ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde örnek alınan nitelikli Arapça öğretmenleri, akademisyenler ve araştırmacılar yetiştirme amacındadır. Bölümümüz, DİL-3 puan türüyle öğrenci alır.


Bölüm Olanakları

 • Yandal
• Çift anadal
• Uluslararası değişim programları ile yurt dışında eğitim (1 veya 2 yarıyıl)
• Mezuniyet sonrası yüksek lisans programlarına devam imkanı


Kariyer Olanakları

 Arapça Öğretmenliği Bölümü mezunları; T.C. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm devlet okullarında ve özel eğitim kurumlarında öğretmenlik yapma hakkına sahiptir.  Ayrıca Arapça dil kurslarında ve özel sektörlerin bu dilin konuşulduğu ülkelerle olan ticari faaliyetlerinde iş imkânına sahip olabilmektedirler. Arapça gerek konuşulduğu coğrafyanın genişliği gerek bu coğrafyanın dünyadaki stratejik önemi bakımından her geçen gün daha fazla önem kazanmaktadır. Bu bölüm mezunları ayrıca ihtiyaç duyulan tüm bakanlıklarda, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü gibi resmi kurumlarda; turizm, finans, lojistik, bankalar, radyo ve iletişim, medya, yayınevleri, çevirmenlik, metin yazarlığı, editörlük gibi çeşitli alanlarda istihdam edilmektedirler. Bunun yanı sıra yüksek lisans ve daha sonra doktora programlarına devam edilebilmekte ve üniversitelerin çeşitli Arapça programlarında akademisyen olarak görev alabilmektedirler.

​​
Prof. Dr. Aysel ERGÜL KESKİN
Arapça Öğretmenliği
Bölüm Başkanı

güncelleme: 30.3.2022 18:28

  Bölüm Başkanının Mesajı

     
 Arapça yaklaşık 22 Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkesinde 420 milyon civarında insan tarafından konuşulmaktadır. Uluslararası kültürün ve ticaretin de ortak dillerinden biri olan 
Arapçayı öğrenmek hem iş hem de sosyal hayatta kişilere yardımcı olmaktadır. Yayıldığı coğrafya nedeniyle kültürel ve tarihi bir öneme sahip olan Arapça, son zamanlarda politik öneminin de artmasıyla birlikte başta siyasetle uğraşanların sonrasında iş adamlarının öğrendiği dillerin başında gelmektedir. Bölümümüz; ülkemiz gençliğine uluslararası standartlarda Arapça eğitim fırsatı sağlayarak onların zihinsel, ‎duygusal ve sosyal yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra hem kendi kültürünü hem de Arapçanın konuşulduğu ülkelerin kültürlerini iyi bilen, kendi kültürel değerlerini yabancılara aktarabilen, demokratik değerlere sahip, insan haklarına saygılı, küresel muhataplarıyla iletişim kurabilen, ortak çalışabilen, ‎ "öğretim"de, "araştırma"da ve "uygulama"da ‎en iyiyi başarabilen, ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde örnek alınan, araştırma becerisine sahip Arapça öğretmenleri yetiştirme amacındadır.


Prof. Dr. Aysel ERGÜL KESKİN
Arapça Öğretmenliği
Bölüm Başkanı


 Mesaj ve Video ‭[2]‬

Aydın Dergi

Aydın Gazete

Rehbere Sor

İletişim Bilgileri

Tanıtım Filmi